Garanție
1. Introducere
1.1 Cine suntem și cum ne puteți contacta?
Suntem GIZMANIA s.r.o., ID nr.: 24208230, cu sediul social la Bubenské nábřeží 306/13, Holešovice, 170 00 Praga 7, înregistrată la Tribunalul Municipal din Praga, dosar nr. C 188745 (denumită în continuare "noi" sau "GIZMANIA"). Noi vă oferim bunuri pe magazinul nostru electronic https://www.gizmania.ro/ (denumit în continuare și "magazin"). Dacă comandați bunuri de la noi în magazin, noi acționăm față de dvs. în calitate de vânzător, iar dvs. în calitate de cumpărător.
Dacă doriți ajutor cu ceva, ne puteți contacta aici:
- Număr de telefon: [+42060606078396]
- Adresa de e-mail: [info@gizmania.cz]
- Adresa de livrare: [Gizmania s.r.o., Bubenské nábřeží 306/13, Sala nr. 11, 170 00 Praga 7 - Holešovice].
1.2 Cine sunteți?
Puteți fi persoane (persoane fizice) sau persoane juridice. Consumatori și antreprenori. Dar, în principal, comandați bunuri în magazinul nostru (denumit în continuare "dumneavoastră").
- Cine este un consumator?
Orice persoană care încheie un contract de vânzare sau un alt contract cu noi în afara activității sale comerciale sau în afara exercitării independente a profesiei sale. Consumatorii sunt protejați de această procedură de reclamații în conformitate cu legea.
- Cine este o întreprindere?
O persoană fizică sau juridică care încheie un contract de vânzare-cumpărare sau un alt contract cu noi, în afara calității de consumator. În cazul în care încheiați un contract cu noi în calitate de întreprinzător, nu vi se aplică dispozițiile prezentului Regulament privind reclamațiile care sunt destinate consumatorilor în temeiul prezentului Regulament privind reclamațiile.
1.3 Ce este această procedură de reclamații?
Această procedură de reclamații este un document juridic obligatoriu care face parte integrantă din contractul încheiat între dumneavoastră și noi pe baza comenzii dumneavoastră în magazin și face parte integrantă din termenii și condițiile de utilizare. Acest lucru înseamnă că contractul și termenii și condițiile comerciale sunt guvernate de aceasta. Procedura de reclamații vă spune cum puteți face reclamații cu privire la produsele defecte și la ce aveți dreptul.
1.4 Putem conveni asupra altor lucruri decât cele pe care le găsiți în Procedura de reclamații?
Da, putem, de asemenea, să convenim în mod individual într-un acord de cumpărare separat sau într-un alt contract. Acordurile noastre individuale au prioritate față de această Procedură privind reclamațiile.
2. Care este defectul?
2.1 Un defect este coșmarul nostru. Deși încercăm să vindem cele mai bune bunuri, uneori defectele sunt inevitabile. Ceea ce constituie un defect al bunurilor este definit la articolul 2.2 din Procedura de reclamații pentru consumatori și la articolul 2.3 din Procedura de reclamații pentru cumpărătorii din mediul de afaceri. Performanța unui alt lucru este, de asemenea, considerată un defect. Defectele din documentele necesare pentru utilizarea bunului sunt, de asemenea, considerate un defect.
2.2 Dacă încheiați un contract cu noi în calitate de consumator, suntem răspunzători pentru faptul că bunurile:
a. corespunde descrierii, tipului și cantității convenite, precum și calității, funcționalității, compatibilității, interoperabilității și altor caracteristici care sunt descrise în comerț sau pe care le-am stabilit de comun acord;
b. este adecvată scopului pentru care o solicitați și cu care am fost de acord;
c. este furnizat cu accesoriile convenite, inclusiv ambalajul, instrucțiunile de utilizare și instrucțiunile de asamblare sau de instalare, la care vă puteți aștepta în mod rezonabil;
d. este adecvat scopului pentru care bunurile de acest tip sunt utilizate în mod normal, inclusiv ținând cont de drepturile terților, de legislație, de standardele tehnice sau de codurile de practică din industrie, în cazul în care nu există standarde tehnice;
e. este echivalent, din punct de vedere cantitativ, calitativ și al altor caracteristici, inclusiv durabilitatea, funcționalitatea, compatibilitatea și siguranța, cu caracteristicile obișnuite ale bunurilor de același tip la care vă puteți aștepta în mod rezonabil, inclusiv în lumina declarațiilor noastre publice sau a declarațiilor făcute de persoane aflate în același lanț contractual cu noi (de exemplu, producătorul), în special în ceea ce privește publicitatea sau etichetarea;
f. corespunde, din punct de vedere calitativ sau al manoperei, eșantionului sau specimenului pe care vi l-am furnizat înainte de încheierea contractului;
g. este asamblat sau instalat corect, dacă am convenit ca asamblarea sau instalarea bunurilor să fie efectuată de noi sau de o terță parte pe răspunderea noastră; în mod similar, vom fi răspunzători pentru defectele bunurilor cauzate de asamblarea sau instalarea incorectă care a fost efectuată de dumneavoastră în cadrul contractului și defectul se datorează unui viciu în instrucțiunile pe care le-am furnizat pentru bunuri.
2.3 Dacă încheiați un contract cu noi în calitate de întreprindere, suntem responsabili pentru faptul că bunurile:
(a) vă livrăm în cantitatea, calitatea și manopera convenite; dacă nu s-a convenit asupra calității și manoperei, trebuie să vă executăm la o calitate și o manoperă corespunzătoare scopului evident din contract, altfel obișnuite pentru scopul respectiv;
(b) corespunde, din punct de vedere al calității sau al manoperei, eșantionului sau specimenului; în cazul în care calitatea sau manopera specificată în contract și eșantionul sau specimenul diferă, prevalează contractul; în cazul în care contractul și eșantionul specifică calitatea sau manopera în mod diferit, dar nu contradictoriu, bunurile trebuie să fie conforme atât cu contractul, cât și cu eșantionul sau specimenul.
3. Când trebuie să revendicați bunurile și la ce aveți dreptul?
3.1 În primul rând, să analizăm ce se întâmplă atunci când încheiați un contract în calitate de consumator.
a. Vom fi răspunzători față de dvs. numai pentru viciul pe care bunurile îl aveau la momentul în care le-ați primit, chiar dacă acest viciu devine evident ulterior. Obligațiile noastre în cadrul garanției de calitate nu sunt afectate dacă v-am acordat această garanție cu depășirea legii.
b. Dacă, în termen de 2 ani de la primire, bunurile prezintă un defect (în cazul vânzărilor de bunuri second-hand în termen de 1 an) care exista în momentul în care le-ați preluat, puteți solicita despăgubiri pentru acesta. În mod ideal, ar trebui să reclamați defectul fără întârzieri nejustificate după ce l-ați descoperit; cel târziu, puteți reclama defectul în termenul de prescripție de 3 ani de la momentul în care ați descoperit defectul, în cazul în care defectul a devenit evident în termen de 2 ani de la preluarea bunurilor (sau în termen de 1 an în cazul bunurilor second-hand). Ulterior, este posibil să nu vă acceptăm reclamația.
c. În cazul în care reclamați pe bună dreptate defectul, termenul de 2 ani (sau de 1 an pentru bunurile second-hand) prevăzut la alineatul precedent nu curge atât timp cât dumneavoastră, în calitate de consumator, nu puteți utiliza bunurile.
d. În cazul în care un defect al bunurilor devine evident în termen de 1 an de la recepție, bunurile sunt considerate ca fiind defecte la recepție, cu excepția cazului în care natura bunurilor sau a defectului împiedică acest lucru. Acest termen nu curge pentru perioada în care nu puteți utiliza bunurile dacă ați reclamat pe bună dreptate defectul. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să dovediți că bunurile erau deja defecte în momentul în care le-ați primit, dacă depuneți o reclamație în termen de un an de la primire. În cazul în care defectul bunurilor devine evident după 1 an de la primire, trebuie să ne dovediți că bunurile erau defecte la data primirii lor. În caz contrar, este posibil să nu vă acceptăm reclamația.
e. La ce aveți dreptul în calitate de consumator atunci când faceți o reclamație?
o În primul rând, în calitate de consumator, aveți dreptul la repararea gratuită a bunurilor sau la livrarea de bunuri noi fără defecte, la alegerea dumneavoastră, cu excepția cazului în care metoda de rectificare aleasă este imposibilă sau disproporționat de costisitoare în comparație cu cealaltă. În cazul în care metoda de remediere aleasă de dvs. este imposibilă sau disproporționat de costisitoare în comparație cu cealaltă metodă (în special având în vedere importanța defectului, valoarea pe care bunurile ar avea-o fără defect și dacă defectul poate fi remediat prin cealaltă metodă fără a vă crea inconveniente semnificative), putem remedia defectul prin cealaltă metodă. În calitate de vânzător, putem refuza să remediem defectul dacă este imposibil sau nejustificat de costisitor să facem acest lucru, având în vedere în special importanța defectului și valoarea pe care bunurile ar fi avut-o fără defect.
o În cazul în care (i) refuzăm să remediem defectul sau nu reușim să îl remediem într-un termen rezonabil după ce ne-a fost semnalat, astfel încât să nu vă provocăm neplăceri substanțiale, având în vedere natura bunurilor și scopul pentru care le-ați cumpărat, sau (ii) este clar din circumstanțe că defectul nu va fi remediat într-un termen rezonabil sau fără inconveniente substanțiale pentru dumneavoastră, sau (iii) defectul se repetă, sau (iv) defectul reprezintă o încălcare substanțială a contractului, puteți solicita o reducere rezonabilă a prețului sau vă puteți retrage din contract. Reducerea rezonabilă va fi determinată ca diferență între valoarea bunurilor nedefectuoase și cea a bunurilor defecte pe care vi le-am furnizat. Nu vă puteți retrage din contract dacă defectul bunurilor este doar nesemnificativ; se consideră că acesta nu este nesemnificativ. În cazul în care vă retrageți din contract, vă vom rambursa prețul de achiziție fără întârzieri nejustificate după ce primim bunurile sau după ce ne arătați că le-ați expediat.
f. Nu sunteți obligat să ne plătiți prețul restant al bunurilor sau o parte din acesta până când nu ne îndeplinim obligațiile care ne revin în temeiul prestației defectuoase.
3.2 Să vedem acum cum funcționează pentru noi atunci când încheiați un contract în calitate de întreprindere (de exemplu, pentru că comandați bunuri pentru afacerea dumneavoastră).
a. Puteți solicita despăgubiri numai pentru defectele bunurilor care erau deja prezente în momentul în care riscul de daună a trecut la dumneavoastră, în calitate de cumpărător, chiar dacă acestea nu au devenit evidente decât mai târziu. Obligațiile noastre în cadrul garanției de calitate nu sunt afectate dacă v-am oferit această garanție cu depășirea prevederilor legale.
b. Sunteți obligat să inspectați bunurile cât mai curând posibil după ce riscul de deteriorare a bunurilor a fost transferat și să vă asigurați cu privire la caracteristicile și cantitatea acestora. Acest lucru înseamnă că sunteți obligat să inspectați personal bunurile pe care le primiți de la noi, să verificați dacă sunt complete și dacă ambalajul este intact și să verificați starea bunurilor în mod corespunzător și cu atenție atunci când le primiți de la transportator. În cazul în care se constată defecte sau deficiențe, sunteți obligat să anunțați imediat persoana responsabilă (angajat sau transportator) și aveți dreptul de a nu accepta aceste bunuri. În cazul în care acceptați astfel de bunuri deteriorate, trebuie să descrieți imediat daunele într-un raport de predare-primire sau într-un raport similar și să ne informați. Nerespectarea acestei obligații va stinge drepturile dumneavoastră în temeiul prestației defectuoase.
c. Trebuie să vă opuneți defectelor evidente ale bunurilor fără întârzieri nejustificate, după ce le-ați fi putut descoperi cu o inspecție în timp util și cu suficientă atenție. În caz contrar, veți pierde posibilitatea de a vă exercita în mod eficient drepturile în temeiul prestației defectuoase în cadrul procedurilor judiciare.
d. Viciile ascunse trebuie să fie revendicate fără întârzieri nejustificate după ce le-ați descoperit sau ar fi trebuit să le descoperiți cu o diligență rezonabilă, cel târziu în termen de doi ani de la primirea bunurilor. În caz contrar, la fel ca la alineatul precedent, veți pierde posibilitatea de a vă face efectiv valabilă dreptul pentru vicii ascunse în cadrul unei proceduri judiciare.
e. La ce aveți dreptul în cazul unei reclamații în calitate de întreprindere?
o În cazul în care prestația defectuoasă reprezintă o încălcare materială a contractului, aveți dreptul: (i) să obțineți remedierea defectului prin furnizarea unui articol nou fără defect sau prin furnizarea articolului lipsă, (ii) să obțineți remedierea defectului prin repararea articolului, (iii) să beneficiați de o reducere rezonabilă a prețului de achiziție sau (iv) să vă retrageți din contract.
o Un defect reprezintă o încălcare materială a contractului dacă noi știam sau ar fi trebuit să știm în momentul în care am încheiat contractul că nu ați fi încheiat contractul dacă ați fi prevăzut această încălcare.
o Dacă nu notificați defectul la timp, chiar și în cazul unei prestații defectuoase care constituie o încălcare materială a contractului, aveți doar aceleași drepturi ca în cazul unei prestații defectuoase care nu constituie o încălcare materială a contractului.
o În cazul în care prestația defectuoasă reprezintă o încălcare nesubstanțială a contractului, aveți dreptul: (i) să solicitați remedierea defectului sau (ii) să solicitați o reducere rezonabilă a prețului de achiziție.
o Dacă nu remediem defectul la timp sau refuzăm să remediem defectul, puteți: (i) să solicitați o reducere a prețului de achiziție; sau (ii) să vă retrageți din contract. Nu puteți modifica alegerea făcută fără acordul nostru.
f. Un defect este o încălcare materială a contractului dacă noi știam despre el în momentul în care am încheiat contractul sau trebuie să fi știut că nu ați fi încheiat contractul dacă ați fi prevăzut această încălcare. În alte cazuri, încălcarea nu este considerată a fi materială.
g. În cazul în care prestația defectuoasă reprezintă o încălcare materială a contractului, aveți dreptul de a obține remedierea defecțiunii prin livrarea de bunuri noi fără defecte sau prin livrarea bunurilor lipsă, de a obține remedierea defecțiunii prin repararea bunurilor, de a primi o reducere rezonabilă a prețului de achiziție sau de a vă retrage din contract.
h. În cazul în care prestația defectuoasă reprezintă o încălcare nesemnificativă a contractului, aveți dreptul de a obține remedierea defectului sau o reducere rezonabilă din prețul de achiziție.
i. O reclamație nu vă exonerează de obligația de a plăti prețul bunurilor. Secțiunea 2108 din Codul civil (Legea nr. 89/2012 Coll.) nu se aplică.
3.3 În cele din urmă, să vedem ce se aplică tuturor clienților:
a. Perioada de timp permisă pentru un defect nu poate fi confundată cu durata de viață a bunurilor, și anume perioada de timp în care bunurile își păstrează funcțiile și performanțele necesare în condiții normale de utilizare, având în vedere natura bunurilor respective, inclusiv orice întreținere rezonabilă necesară a bunurilor. Clientul recunoaște că durata de viață a bunurilor pentru sporturi extreme poate să nu corespundă cu perioada de timp specificată pentru defect, deoarece astfel de bunuri pot fi mai mult supuse uzurii care poate fi considerată ca fiind cauzată de utilizarea normală. Uzura cauzată de o utilizare normală nu reprezintă un defect. O cerere de despăgubire pentru uzură normală poate fi respinsă în special pe motiv că bunurile nu sunt defecte în adevăratul sens al cuvântului.
b. Va trebui să plătiți mai întâi costul reclamației. Cu toate acestea, vă vom rambursa dacă vom constata că vina este a noastră. Cu toate acestea, nu deținem mina de aur, așa că vă vom rambursa doar costurile rezonabile ale unei reclamații acceptate. Așadar, asigurați-vă că o solicitați cât mai curând posibil.
c. Puteți să remediați singur defectul sau să îl faceți să fie remediat de către altcineva numai dacă am fost de acord cu acest lucru. În caz contrar, nu suntem obligați să vă rambursăm costurile suportate. Prin înlăturarea defectului, vom pierde posibilitatea de a verifica noi înșine dacă bunurile au fost într-adevăr defecte și dacă, prin urmare, reclamația este justificată.
d. Dacă aveți o problemă cu modul în care tratăm o reclamație, vom fi bucuroși să o abordați mai întâi cu noi. Nu trebuie decât să ne contactați prin orice mijloace. Dacă sunteți un consumator și doriți să rezolvați orice litigiu în afara instanței, puteți contacta un organism de soluționare extrajudiciară a litigiilor. Acesta este, de exemplu, Autoritatea cehă de inspecție a comerțului la adresa www.coi.cz/informace-o-adr. Alternativ, în calitate de consumator, vă puteți soluționa litigiul online prin intermediul platformei EU ODR la adresa www.ec.europa.eu/consumers/odr.
e. Și, bineînțeles, aveți, de asemenea, dreptul de a merge în instanță. De exemplu, dacă nu sunteți mulțumit de modul în care am tratat sau chiar nu am reușit să tratăm reclamația dvs.
4. Ce trebuie să faceți dacă găsiți un defect la bunuri?
4.1 Vom avea nevoie de cooperarea dumneavoastră pentru a trata reclamația. Nu degeaba se spune că este mai ușor să te înțelegi cu două persoane. Vă rugăm să ne contactați și să ne descrieți:
a. care este defectul bunurilor sau cum se manifestă acesta (puteți descrie defectul și prin completarea formularului disponibil aici);
b. dacă doriți să reparați defectul, să înlocuiți bunurile cu un articol nou, să vă retrageți din contract sau să obțineți o reducere rezonabilă;
c. numele și adresa dvs. sau numele, numărul companiei și sediul social (ideal ar fi să includeți numărul de telefon și adresa de e-mail pentru a vă putea contacta mai rapid);
d. o copie a dovezii de achiziție a bunurilor (factură, chitanță sau alt document) sau numărul dovezii pe care v-am dat-o atunci când ați încheiat contractul, sau furnizați alte dovezi fiabile că bunurile au fost achiziționate și când. Ne puteți contacta prin orice mijloace disponibile. Dacă locuiți în Praga sau în împrejurimile acesteia, puteți, de exemplu, să ne vizitați la adresa noastră de livrare [Gizmania s.r.o., Bubenské nábřeží 306/13, Sala nr. 11, 170 00 Praga 7 - Holešovice]. În alte cazuri, puteți, de exemplu, să ne trimiteți un e-mail la [info@gizmania.cz] și apoi să trimiteți bunurile în conformitate cu punctul 4.2 din Procedura de reclamații. Cu toate acestea, rămâne, desigur, la latitudinea dumneavoastră ce metodă preferați. Puteți raporta (reproșa) defectul în orice mod demonstrabil. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere că trebuie să alegeți cea mai rapidă metodă de reclamație, deoarece suntem obligați să vă rambursăm doar costurile rezonabile ale unei reclamații recunoscute.
4.2 De asemenea, vă vom solicita să livrați bunurile defecte fără nicio contaminare odată cu notificarea defectului în conformitate cu punctul 4.1 din Procedura de reclamații sau fără întârzieri nejustificate după o astfel de notificare. Nu este necesar să trimiteți bunurile complete, ci doar partea defectă, cu excepția cazului în care noi convenim altfel în mod individual sau vă invităm să faceți acest lucru.
4.3 Dacă sunteți un consumator, vom prelua bunurile pe cheltuiala noastră pentru a remedia defectul. În cazul în care acest lucru necesită demontarea articolului, a cărui asamblare a fost efectuată în conformitate cu natura și scopul articolului înainte ca defectul să devină evident, vom demonta articolul defect și vom asambla un articol reparat sau nou sau vom plăti costurile aferente.
4.4 De îndată ce primim o reclamație de la dumneavoastră, echipa noastră de urgență se va grăbi să o rezolve cât mai repede posibil.
5. Până când vom rezolva reclamația?
5.1 Dacă sunteți un consumator, vă garantăm că vom soluționa reclamația dumneavoastră în termen de 30 de zile de la depunerea acesteia. Se consideră că reclamația a fost făcută atunci când am primit de la dvs. toate informațiile specificate la punctul 4.1 din Procedura de reclamații, împreună cu bunurile defecte în conformitate cu punctul 4.2 din Procedura de reclamații, cu excepția cazului în care reclamația poate fi soluționată fără acestea. De asemenea, vă vom informa cu privire la soluționarea reclamației în acest termen. După expirarea termenului, puteți să vă retrageți din contract sau să solicitați o reducere rezonabilă. În cazul în care nu sunteți consumator, vom încerca să facem totul în aceleași termene, dar nu garantăm un termen maxim.
5.2 Vom confirma mai întâi momentul în care dumneavoastră, în calitate de consumator, ați făcut reclamația, care este conținutul reclamației, ce metodă de tratare a reclamației solicitați și ce date de contact ne-ați furnizat pentru a vă oferi informații despre tratarea reclamației. După ce totul este făcut, veți primi de la noi, negru pe alb, data și metoda de tratare a reclamației, inclusiv confirmarea reparației și cât timp va dura aceasta. În cazul în care nu putem accepta reclamația dumneavoastră, nu vă vom ascunde motivele. Dimpotrivă, vă vom explica totul cât se poate de clar. În cazul contractelor care nu sunt încheiate cu consumatorii, nu suntem obligați să înregistrăm procedura de reclamație în aceste detalii. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți acest lucru, vom lua cu siguranță măsuri în acest sens.
5.3 Dacă nu putem soluționa o reclamație la timp, vă vom contacta. Bineînțeles, numai dacă avem numărul dvs. de telefon sau adresa de e-mail. Va depinde de dumneavoastră să trageți covorul de sub noi și să fiți de acord cu prelungirea termenului limită.
5.4 Dacă ne trimiteți bunurile prin poștă, acestea vor fi trimise automat înapoi la adresa dvs. după ce reclamația a fost procesată.
5.5 În cazul în care nu ridicați bunurile într-un termen rezonabil după ce v-am notificat posibilitatea de a le ridica după reparație, vom avea dreptul la o taxă de depozitare la tariful obișnuit.
6. Garanția de calitate
6.1 În cazul în care vă oferim o garanție de calitate și sunteți consumator, domeniul de aplicare, condițiile și modalitățile de exercitare a dreptului dvs. de revendicare în cazul unei prestații defectuoase sunt reglementate cu prioritate de informațiile prevăzute în certificatul de garanție pe care suntem obligați să îl eliberăm. Informațiile care nu sunt cuprinse în certificatul de garanție și, prin urmare, defectele care nu sunt acoperite de garanție fac obiectul prezentei proceduri de reclamații și al dispozițiilor legale aplicabile și valabile. Dreptul consumatorului la o cale de atac gratuită în temeiul Codului civil nu este afectat de garanția de calitate.
7. Când nu suntem răspunzători pentru defecte?
7.1 Deși vom încerca întotdeauna să vă mulțumim, în unele cazuri nu este corect să remediem defecte pentru care nu suntem responsabili. În special, o reclamație poate fi respinsă pe motiv că articolul nu este defect în adevăratul sens al cuvântului. Prin urmare, în special, nu suntem răspunzători pentru defecte ale bunurilor dacă:
a. defectul a fost cauzat de dumneavoastră sau de cineva căruia i-ați permis să utilizeze bunurile (de exemplu, prin nerespectarea instrucțiunilor disponibile, printre altele, în magazinul Scootpedia atunci când utilizați bunurile și acest lucru a dus la apariția defectului), și/sau
b. uzura cauzată de utilizarea normală sau, în cazul bunurilor second-hand, uzura corespunzătoare gradului de utilizare anterioară a acestora; prin uzură normală se poate înțelege, de exemplu, o situație în care bunurile pot servi scopului pentru care au fost destinate, dar utilizarea lor le-a schimbat aspectul sau le-a redus ușor eficiența.
8. Totul e bine când se termină cu bine
8.1. Relațiile juridice dintre noi și dvs. care decurg dintr-un contract de vânzare sau alt contract sunt guvernate de legislația Republicii Cehe, cu excepția normelor de drept internațional privat. Excludem în mod expres aplicarea Convenției ONU privind contractele de vânzare internațională de bunuri. Această alegere a legii nu aduce atingere drepturilor pe care le puteți avea în calitate de consumator în temeiul legii care s-ar aplica în mod normal raportului nostru juridic.
8.2. Orice litigiu care decurge din contract va fi soluționat de noi în fața instanțelor din Republica Cehă care au jurisdicție în jurisdicția sediului nostru social. Această alegere a jurisdicției instanței nu se aplică consumatorilor.
8.3 În cazul în care orice dispoziție din prezenta procedură de reclamații este sau devine invalidă sau ineficientă, dispoziția invalidă va fi înlocuită cu o dispoziție a cărei semnificație este cât mai apropiată de dispoziția invalidă sau ineficientă. Nulitatea sau ineficacitatea unei dispoziții nu afectează valabilitatea celorlalte dispoziții.
8.4. În calitate de vânzător, nu suntem obligați să respectăm niciun cod de conduită în sensul articolului 1820 alineatul (1) litera (n) din Codul civil.
8.5 Am ajuns la final. Aplicăm acest Cod de reclamații la toate contractele pe care le încheiem cu clienții începând cu 06.01.2023.